Meniu

Retur produse

Returnarea produselor

Produsele achiziţionate la distanţă se pot returna conform O.G. 34/2014 (vezi document) şi a Directivelor Comisiei Europene. Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului, sau în cazul prestărilor de servicii de la încheierea contractului.

ATENŢIE!
Dacă vă gândiți să returnați produsul, nu îl utilizați ! Nu utilizaţi produsele pe care le-ați primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare- cumpărare. Dreptul de retragere din contract există pentru a vă permite să examinați produsul așa cum ați face-o într-un magazin, nu pentru a vă oferi 14 zile de utilizare gratuită.

În scopul returnării, trebuie să informaţi în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului S.C.STEPA TERMOCONS S.R.L. cu privire la decizia de retragere din contract. In acest scop aveti atasat formularul de returnare produse pe care va trebui sa-l completati.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, în termen de 14 zile lucrătoare de la denunţarea contractului, folosind acelaşi serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea. STEPA TERMOCONS S.R.L. va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 14 de zile de la data denunţării în scris a contractului. Suma înapoiată cât şi condiţiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.
Produsele se vor returna în ambalajul original, neutilizate şi în aceeaşi stare în care au fost recepţionate.

  Nu se acceptă pentru returnare:
 • produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, urme de şocuri;
 • produsele care prezintă urme ce indică faptul că au fost montate în instalaţie;
 • produsele care prezintă lipsuri din componenţa ambalajului iniţial;
 • produsele care au fost aprovizionate de către STEPA TERMOCONS pe baza specificaţiilor clientului
 • produsele care au fost aprovizionate pe comandă specială în urma achitării unui avans (dimensiuni atipice, modele speciale, etc.);
 • pachete de produse care au fost distinct personalizate la cererea clientului;
 • produse consumabile, care prin natura lor, odată desigilate nu pot fi revândute;
 • produse identice desigilate în cazul achiziţionării mai multor bucăti;
 • produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de cumpărător.

Condiţii generale de returnare:

Coletele deteriorate, care prezintă urme de şoc în urma transportului pot fi refuzate Pentru a se evita neînţelegerile, coletul va fi fotografiat şi se va întocmi împreună cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal în care se va specifica starea coletului. Vă rugăm solicitaţi curierului să asiste la recepţionarea produselor. Dacă nu aţi făcut acest lucru, reclamatiile ulterioare vor fi considerate neîntemeiate.
STEPA TERMOCONS S.R.L. îşi rezervă dreptul de a percepe taxe suplimentare la returnarea produselor deteriorate, fără ambalaj etc. pentru readucerea lor la starea iniţială (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferenţa de preţ rezultată din vânzarea produsului ca produs second-hand.
Costul transportului produselor de la STEPA TERMOCONS S.R.L. către client şi de la client către STEPA TERMOCONS S.R.L. revine în responsabilitatea clientului.

Clientii - persoane juridice, P.F.A., asociaţii, sau orice altă formă de organizare, care poseda Cod de Înregistrare Fiscală NU beneficiază de opţiunea de returnare a produselor !

Returnarea produselor la sediul STEPA TERMOCONS S.R.L. se poate face de luni până vineri în intervalul 10:00 - 12:00. Vă recomandăm expedierea prin curier.