Meniu

Termeni și condiții

Definitii si termeni

Vanzator – S.C. Stepa Termocons S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Oradea, Oradea, Calea M-şal.Al. Averescu nr.83, avand numar de ordine in Registrul Comertului J05/778/2003, cod unic de inregistrare fiscala RO15526586.

Utilizator - reprezinta persoana care acceseaza Site-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE prezentului Site, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

Site - domeniul www.instalmagazin.ro si subdomeniile acestuia, prin intermediul caruia Utilizatorul are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite de catre Vanzator

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (comenzi, facturi fiscale, istoric vanzari, etc.).

Bunuri și servicii - orice produs sau serviciu care urmează a fi furnizat de către vânzător, cumpărătorului

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Utilizare abuziva - reprezinta utilizarea site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii vanzatorului.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continutul site-ului

Continutul site-ului reprezinta toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic, continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil.

Informatiile publicate pe SITE sunt informatii despre produsele comercializate de Vanzator, cat si alte informatii considerate de Vanzator ca fiind de de interes pentru Utilizatori.

Informatiile despre produse prezentate pe Site (fotografii, specificatii tehnice, documentatii) sunt preluate sau puse la dispozitie de producatori sau furnizori. Vanzatorul nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii si și nu constituie obligativitate contractuală. Vanzatorul face eforturi ca informatiile prezentate sa fie cat mai corecte.

Toate produsele prezentate pe Site sunt disponibile in limita stocului fizic disponibil.

Toate preţurile afişate sunt exprimate în RON şi includ TVA. Preţurile sunt actualizate zilnic. Preţurile din comenzi sunt valabile 5 zile din momentul confirmării acestora. Pentru produsele cu disponibilitatea "Indisponibil momentan", instalmagazin.ro nu poate garanta preţul. Disponibilitatea este afişată în timp real. Disponibilitatea se poate modifica oricând pe parcursul procesării comenzii.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca.

Vanzatorul isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe Site, in orice moment.

Vanzatorul nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii Site-ului, precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesare anumitor link-uri publicate pe Site.

Drepturile de autor asupra întregului conţinut aparţin în totalitate S.C. Stepa Termocons S.R.L și nu se pot folosi sau copia fără acordul scris al proprietarului. Utilizatorii are obligatia de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuala ale Vanzatorului, prevazute de legislatia in vigoare.

O eventuală încălcare a dreptului de autor sesizată pe Site se poate raporta la adresa de e-mail: info@instalmagazin.ro

Utilizatorul se obliga sa acceseze si sa utilizeze continutul site-ului in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.

Comanda

Prin lansarea unei comenzi (eletronic sau telefonic) prin intermediul magazinului online www.instalmagazin.ro, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare prin care vânzătorul își desfășoară operațiunile (electronic sau telefonic)

Produsele aflate în oferta magazinului online www.instalmagazin.ro se pot vinde numai în baza unei comenzi. Pentru a plasa o comanda Utilizatorul trebuie sa aiba un Cont activ.

Lansarea unei comenzi (electronic sau telefonic) nu presupune și confirmarea comenzii și a contractului.

Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale şi nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmării automate de primire a acestei comenzi.

Efectuarea platii

Aveţi la dispoziţie următoarele modalităţi de plată:

 • Plata prin virament bancar (ordin de plată). Pentru această modalitate de plată vă rugăm solicitaţi trimiterea facturii proforme. Livrarea mărfii se face după intrarea întregii sume în contul STEPA TERMOCONS S.R.L.
 • Plata ramburs. Dacă optaţi pentru această modalitate de plată va fi necesar să achitaţi contravaloarea la primirea coletului, direct la curier.

Livrarea produselor

Produsele comercializate prin intermediul www.instalmagazin.ro sunt noi, în ambalajul original al producătorului şi în momentul livrării sunt însoţite de factura fiscală şi certificatul de garanţie.
Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare. Livrarea produselor se efectuează prin curier rapid (Nemo Curier). Contravaloarea transportului este suportată de către client şi este evidenţiată în cadrul facturii. Calculaţia de preţ afişată pe comandă este făcută doar pentru localităţile acoperite de către curier (agenţii şi localităţi limitrofe); pentru alte locaţii, veţi fi informat despre costurile aferente transportului.
Produsele livrate vor fi predate în ambalajul original al producătorului şi vor fi insoţite de FACTURA FISCALĂ şi CERTIFICATUL DE GARANŢIE.
Pentru comenzi ce depăşesc valoarea de 3000 ron (cu T.V.A. inclus), transportul este GRATUIT.
Pentru articolele aflate pe stoc, livrarea comenzii se face într-un interval de 24 - 48 de ore în funcţie de opţiunea clientului. In perioada sarbatorilor, sau in timpul unor campanii in care se ofera reduceri de preturi, durata procesarii comenzilor poate sa se prelungeasca.
Pentru produsele care nu sunt pe stoc şi se comandă de la producător, livrarea se confirmă telefonic şi prin mesaj transmis pe e-mail.
Livrarea la domiciliul clientului este considerată până în faţa casei, respectiv la intrarea în bloc.
Toate constatările referitoare la integritatea coletului/coletelor se vor face în prezenţa agentului curierului prin întocmirea unui proces verbal constatator. Orice reclamaţie ulterioară nu va fi luată în considerare.
Reprezentanţii companiilor pot ridica marfa de la sediile STEPA TERMOCONS S.R.L. numai în baza împuternicirii şi ştampilei societăţii.

Returnarea produselor

Produsele achiziţionate la distanţă se pot returna conform O.G. 34/2014 (vezi document) şi a Directivelor Comisiei Europene. Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului, sau în cazul prestărilor de servicii de la încheierea contractului.

ATENŢIE!
Dacă vă gândiți să returnați produsul, nu îl utilizați ! Nu utilizaţi produsele pe care le-ați primit, înainte de a lua o decizie cu privire la anularea contractului de vânzare- cumpărare. Dreptul de retragere din contract există pentru a vă permite să examinați produsul așa cum ați face-o într-un magazin, nu pentru a vă oferi 14 zile de utilizare gratuită.

În scopul returnării, trebuie să informaţi în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului S.C.STEPA TERMOCONS S.R.L. cu privire la decizia de retragere din contract.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, în termen de 14 zile lucrătoare de la denunţarea contractului, folosind acelaşi serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea. STEPA TERMOCONS S.R.L. va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 14 de zile de la data denunţării în scris a contractului. Suma înapoiată cât şi condiţiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.
Produsele se vor returna în ambalajul original, neutilizate şi în aceeaşi stare în care au fost recepţionate.

  Nu se acceptă pentru returnare:
 • produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, urme de şocuri;
 • produsele care prezintă urme ce indică faptul că au fost montate în instalaţie;
 • produsele care prezintă lipsuri din componenţa ambalajului iniţial;
 • produsele care au fost aprovizionate de către STEPA TERMOCONS pe baza specificaţiilor clientului
 • produsele care au fost aprovizionate pe comandă specială în urma achitării unui avans (dimensiuni atipice, modele speciale, etc.);
 • pachete de produse care au fost distinct personalizate la cererea clientului;
 • produse consumabile, care prin natura lor, odată desigilate nu pot fi revândute;
 • produse identice desigilate în cazul achiziţionării mai multor bucăti;
 • produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de cumpărător.

Condiţii generale de returnare:

Coletele deteriorate, care prezintă urme de şoc în urma transportului pot fi refuzate Pentru a se evita neînţelegerile, coletul va fi fotografiat şi se va întocmi împreună cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal în care se va specifica starea coletului. Vă rugăm solicitaţi curierului să asiste la recepţionarea produselor. Dacă nu aţi făcut acest lucru, reclamatiile ulterioare vor fi considerate neîntemeiate.
STEPA TERMOCONS S.R.L. îşi rezervă dreptul de a percepe taxe suplimentare la returnarea produselor deteriorate, fără ambalaj etc. pentru readucerea lor la starea iniţială (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferenţa de preţ rezultată din vânzarea produsului ca produs second-hand.
Costul transportului produselor de la STEPA TERMOCONS S.R.L. către client şi de la client către STEPA TERMOCONS S.R.L. revine în responsabilitatea clientului.

Clientii - persoane juridice, P.F.A., asociaţii, sau orice altă formă de organizare, care poseda Cod de Înregistrare Fiscală NU beneficiază de opţiunea de returnare a produselor !

Returnarea produselor la sediul STEPA TERMOCONS S.R.L. se poate face de luni până vineri în intervalul 10:00 - 12:00. Vă recomandăm expedierea prin curier.

Produse in garantie

Toate produsele comercializate pe acest site sunt noi, în ambalajul original al producătorului, iar condiţiile de garanţie sunt conforme cu legislaţia în vigoare (Legea Legea 449/2003 şi O.G. 21/1992).

  Pentru soluţionarea garanţiei sunt necesare următoarele:
 • produsele să fie în ambalajul original, împreună cu toate accesoriile aferente
 • fişa de constatare/ intervenţie a defectului emisă de către o firmă autorizată (ISCIR sau de către producător), semnată şi ştampilată
 • copii după factura fiscală de achiziţie şi după certificatul de garanţie.
În cazul în care produsele nu sunt însoţite de documentele mai sus menţionate, acestea pot fi returnate solicitantului fără soluţionarea garanţiei.
  Produsele aflate în perioada de garanţie care prezintă defecte de fabricaţie sau deteriorări, ce pot fi dovedite:
 • pot fi returnate prin curier pentru a fi înlocuite de către STEPA TERMOCONS S.R.L. cu altele noi, în cazul în care produsele nu au Service de garanţie în Romania;
 • pot fi returnate în vedera reparării, direct firmei de Service autorizat din raza localităţii beneficiarului; informaţii specificate în certificatul de garanţie.
  Nu fac obiectul garanţiei produsele care prezintă:
 • defecte fizice precum: lovituri, crăpături, ciobiri, componente sau piese arse;
 • etichete sau sigilii de garanţie deteriorate, îndepărtate sau modificate;
 • urme de utilizare în condiţii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzătoare, supunerea la variaţii mari de temperatură şi/ sau presiune, şocuri mecanice, manipulare incorectă;
 • urme de utilizare în condiţii improprii, neconforme cu instrucţiunile furnizate de către producător), setări şi instalări incorecte, surse electrice defecte, prize fără împământare, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanţe în interiorul echipamentelor, intervenţia mecanică asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente în timpul functţonării echipamentelor, etc.

Instalarea sau punerea în funcţiune a produselor de către persoane neautorizate duc la pierderea garanţiei.

Garantia produselor va fi soluţionată în maxim 20 zile lucrătoare de la recepţionarea produsului în unitatea de Service.
Cheltuielile de transport vor fi suportate de către STEPA TERMOCONS S.R.L. sau unitatea de Service.

Confidentialitatea datelor

Informaţiile furnizate către STEPA TERMOCONS S.R.L. (www.instalmagazin.ro) sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, furnizarea de oferte și informații privind produsele noastre).

Colectarea datelor se face prin prin salvarea in baze de date a diversele formulare disponibile pe site care sunt completate de catre utilizatori.

Datele pe care sunteti de acord sa ni le furnizati sunt necesare procesării comenzilor. Refuzul dvs. determină imposibilitatea finalizării comenzilor. Informaţiile înregistrate sunt destinate exclusiv utilizării de către operator.
Dacă doriţi să primiţi informaţii despre produsele, serviciile sau evenimentele oferite sau organizate de către STEPA TERMOCONS S.R.L., este necesar acordul dumneavoastră.
In Conținutul Site-ului sunt link-uri catre alte site-uri. Vânzătorul nu este responsabil de politica de confidențialitate practicată de proprietarii acestor site-uri.

Stepa Termocons nu vinde, nu transfera, nu dezvaluie si nu permite accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal unor terti care nu au legatura cu activitatea sa. Dezvaluirea datelor dumneavoastra cu caracter personal este realizata in baza unui contract incheiat cu destinatarii datelor, prin care acestia se obliga sa utilizeze datele exclusiv in scopul in care le-au fost incredintate, sa respecte obligatia de confidentialitate si de asigurare a securitatii datelor, precum si sa respecte toate prevederile legislatiei in vigoare cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

Conform Legii nr. 679/2016, beneficiaţi de dreptul de a accesa și de a obține o copie a informațiilor dvs. cu caracter personal, dreptul de a vă retrage consimțământul în orice moment. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea acestora (dreptul de a fi uitat), cand datele nu mai sunt necesare scopurilor pentru care au fost introduse. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la STEPA TERMOCONS S.R.L..

Dacă considerați că vă sunt încălcate drepturile d-voastră puteți depune o reclamaţie la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.


Prin acceptarea acestor termene şi condiţii vă supuneţi unei clauze contractuale între dvs şi STEPA TERMOCONS S.R.L.. Orice litigiu ce poate decurge în urma oricăror neînţelegeri se va soluţiona pe cale amiabilă, iar în cazul în care aceasta nu se poate îndeplini, se va soluţiona în instanţă. Vă rugăm acordaţi atenţia necesară termenilor si condiţiilor descrise în această pagină, pentru a se evita orice fel de neplăcere ce ar putea decurge în cazul nerespectării lor, de oricare parte.